Amit tudni KELL!

Amit tudni KELL! 2022-07-04T21:43:12+00:00

logo_tudnikellA tábor típusa: bentlakásos sátortábor
Helyszín
: A Bácskossuthfalvai Id. Kovács Gyula Általános Iskola udvara és tantermei (megközelíthetőség itt).
A nagy zöld területtel ellátott udvar lehetőséget biztosít a sátorozás nyújtotta élmény megtapasztalására. A falu központjában található iskola ellátottságának köszönhetően, a sátorozás ellenére, mégis kulturált, higiénikus és biztonságos környezetben táborozhatunk. A tábor teljes területe meg van világítva, hogy sötétben is biztonságosan lehessen közlekedni. A táborhely körbe van kerítve, így csak a táborlakók léphetnek be annak területére. A bekamerázott épület udvarában éjjeliőr lát el szolgálatot a bejáratnál.
Időpont: 2022. július 9-15.  (Játéktábor, KamasztáborMIT-tábor).

Érkezés: a táborkezdés napján 13-16 óra között.

Érzékeny búcsú a táborzárás napján 9-től legkésőbb 11 óráig.

Étkezés: Az iskola ebédlőjében. Reggeli, ebéd, vacsora és délutáni uzsonna. Többször is kérhető repeta.
A tábor első napján vacsorával kezdünk, az utolsó nap reggelivel fejezünk.
Kérjük, hogy semmilyen élelmiszerterméket (beleértve a különböző üdítőket is) ne hozz a táborba! Legfeljebb annyit, amit még első nap elfogyasztasz. A nagy melegben még az egyébként tartós élelmiszerek is könnyen megromlanak, nem is beszélve arról, hogy hangyák és más rovarok is előszeretettel látogatják meg azokat a sátrakat, melyekben élelmet tárolnak. A táborban mindenki számára megfelelő mennyiségű élelmet biztosítunk, amennyiben ezt mégis szeretnéd kipótolni egy kis édességgel, sós rágcsálnivalóval vagy üdítővel, akkor a büfé hozzáférhető áron lehetőséget biztosít erre. A fent említett egészségügyi kockázatok miatt nem engedélyezzük semmilyen élelem sátorban való tárolását!

Egészségvédelem: Célunk, hogy gondoskodni tudjunk minden táborlakó biztonságos táboroztatásáról. Éppen ezért a tábor területén, állandó jelleggel egészségügyi nővér vagy orvos tartózkodik.
Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy betegségben szenvedsz, akkor ezt mindenképpen már a bejelentkezésnél jelezd felénk, hogy egyeztetni tudjunk a részletekről. Ha rendszeresen orvosságot szedsz, akkor ezt a jelentkezési lapon kívül, érkezéskor jelezd a csoportvezetődnek is, hogy ő gondoskodni tudjon annak biztonságos tárolásáról.

Fertőző betegségben szenvedő jelentkezőket nem áll módunkba fogadni!

Tisztálkodás: zuhanyzási lehetőség, az iskola zuhanyzóiban.

Hozni kell:
– sátrat és felszerelést (amin fekszel, amivel takaródzol…). A sátor megválasztásakor figyelj arra, hogy vízálló legyen. Általában az olcsóbb, egyrétegű sátrak átengedik a nedvességet. Ha most készülsz sátrat vásárolni, akkor sem kell feltétlenül egy vagyont költened erre. Rendszerint a kétrétegű, olcsó iglusátrak is ellenállnak a kisebb esőknek! Ha régebbi, használt sátrat hozol, akkor javasoljuk, hogy még otthon ellenőrizd le, hogy felállítható-e, megvan-e minden alkatrésze és zárhatók-e a nyílászárói (bejárat, szellőztető nyílások, ablakok…). Érdemes azt is leellenőrizni, hogy a lakótársaiddal és a csomagokkal együtt elfértek-e a sátorban, szem előtt tartva azt a tényt, hogy a sátrat szinte csak éjjeli alvásra fogjátok használni.
Szükség esetén a sátor felállításához segítséget tudunk mi is biztosítani a helyszínen.
A sátortársak megválasztását még a tábor megkezdése előtt a sátor tulajdonosa határozhatja meg (szülői beleegyezéssel). A tábor szervezői ebbe nem szólnak bele.

A fentieken kívül mindenképpen hozz magaddal:
– hiteles egészségügyi biztosítást,
– tisztálkodási és higiéniai eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, törölköző…).

Igyekszünk a tábort a lehető legbiztonságosabban és legmegfelelőbben kiépíteni. Így a táborlakóknak lehetőségük van magukkal hozni kedvenc eszközeiket, tárgyaikat, játékaikat pl. mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép, gitár, labda… Lehetőséget biztosítunk az akkumulátorral működő technikai eszközök biztonságos (mindenkitől elzárt), teremben való feltöltésére, a párára, nedvességre érzékeny eszközök teremben való tárolására. Megpróbálunk továbbá megoldásokat találni az esetlegesen felmerülő problémákra. Azonban segíteni csak akkor tudunk, ha már érkezéskor jelzed a csoportvezetődnek, hogy mit hoztál. Minden eszközt, kelléket, játékot csak és kizárólag saját felelősségre lehet elhozni! A tábor szervezői legjobb szándékuk ellenére sem tudják garantálni az eszközök sértetlenségét. Az esetleges meghibásodásokért, vagy más problémáért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Javasolt ruházat: az időjárás viszontagságaira felkészülve, egész hétre elegendő hideg és meleg ruházatra egyaránt szükség lehet! Javasoljuk, hogy több lábbelit is hozz magaddal, lehetőleg csak olyat, amit már többször viseltél és biztosan nem dörzsöli a lábad. Legyen köztük nyitott (papucs, szandál) és zárt (sportcipő, nyári bakancs) is. Mindenképpen szükséges minden napra tiszta fehérnemű és rövid ujjú póló is. Jó idő esetén vizes játékokat is szervezünk, így jó, ha a csomagban van fürdőruha is. Táboronként egy ünnepi mulatságot szervezünk (pl. diszkó, bál, buli…), ha szeretsz az ilyen alkalmakra szebben felöltözni, akkor ne felejtsd otthon a kedvenc ruhádat sem. Ha viszont nem vagy az a kiöltözős típus, akkor megfelel akármelyik hétköznapi öltözeted erre a programra. Nem Te leszel az egyetlen, aki nem öltözik ki!
Mennyibe kerül?: Bővebb információ itt.

Ha érzékeny a bőröd, akkor gondoskodj naptejről és fejfedőről!

Jelentkezés: elsősorban az online jelentkezési űrlapon. Az online jelentkezés csak akkor érvényes, ha azt egy válasz e-mailben visszaigazoljuk. Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz az online űrlapon keresztül jelentkezni, akkor június 1-től, egészen az általad választott tábor előtti utolsó két napig a +381 62 1912 524-es mobilszámon is jelentkezhetsz. A telefonos jelentkezés esetén nincs szükség visszaigazolásra! SMS útján nem fogadunk jelentkezést és nem válaszolunk üzenetekre!

Szabadidőprogramokitt olvasható.

Házirenditt olvasható. A jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el!

A tábori élet keretében a résztvevőket 12-20 fős csoportokra osztjuk. Elősegítve az ismerkedést, a koedukált csoportokat igyekszünk vegyes korosztályból összeállítani, törekedve arra, hogy az esetlegesen meglévő kapcsolatokon kívül újabb, akár életre szóló barátságok alakulhassanak ki. A sátortársak többnyire egy csoportba kerülnek.
A csoportok a táborban közösen vesznek részt a nagy programokban, valamint közösen étkeznek.
Minden csoportot egy szakképzett fiatal (felnőtt) animátor vezet. Az ő feladata, hogy minden tekintetben törődjön a csoportjába tartozó résztvevőkkel, vagyis hogy: megismertesse velük a tábor helyszínét, megoldja a csoport és az egyén problémáit, csoportfoglalkozásokat és játékokat szervezzen, összetartsa a csoportot, felügyeljen arra, hogy a résztvevők a higiéniai és biztonsági követelményeknek megfelelően táborozzanak.

Kapcsolattartás a táborlakókkal:
Az idei évben a járványhelyzet miatt, csak indololt esetben lehet a gyerekeket látogatni. Javasoljuk, hogy az elsődleges kapcsolattartásra a telefont használják. Hívható a résztvevő csoportvezetője is (első nap érdemes elkérni a telefonszámát).
A helyszínen minden hazai mobilszolgáltatónak van térereje, de tábori mobiltelefonon is elérhetőek a résztvevők (amikor nincs képzés, illetve szervezett szabadidőprogram). A külföldről érkező táborlakók számára az esti órákban internethozzáférést biztosítunk, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a hozzátartozóikkal.

Jelentkezz most, mielőtt megtelne a kedvenc táborod! Kattints arra a táborra, amelyikben részt fogsz venni és töltsd ki a jelentkezési lapot! → JátékMIT-táborKamasztábo.
Kérdésed van? Valamit nem értesz? Írj emailt most!