Fontos tudnivalók

Fontos tudnivalók 2021-01-27T12:02:40+00:00

Amit tudni KELL!

logo_tudnikellA tábor típusa: bentlakásos sátortábor
Helyszín
: A Bácskossuthfalvai Id. Kovács Gyula Általános Iskola udvara és tantermei (megközelíthetőség itt).
A nagy zöld területtel ellátott udvar lehetőséget biztosít a sátorozás nyújtotta élmény megtapasztalására. A falu központjában található iskola ellátottságának köszönhetően, a sátorozás ellenére, mégis kulturált, higiénikus és biztonságos környezetben táborozhatunk. A tábor teljes területe meg van világítva, hogy sötétben is biztonságosan lehessen közlekedni. A táborhely körbe van kerítve, így csak a táborlakók léphetnek be annak területére. A bekamerázott épület udvarában éjjeliőr lát el szolgálatot a bejáratnál.
Időpont: 2022. július 9-15.  (Játéktábor, KamasztáborMIT-tábor).

Érkezés: a táborkezdés napján 13-16 óra között.

Érzékeny búcsú a táborzárás napján 9-től legkésőbb 11 óráig.

Étkezés: Az iskola ebédlőjében. Reggeli, ebéd, vacsora és délutáni uzsonna. Többször is kérhető repeta.
A tábor első napján vacsorával kezdünk, az utolsó nap reggelivel fejezünk.
Kérjük, hogy semmilyen élelmiszerterméket (beleértve a különböző üdítőket is) ne hozz a táborba! Legfeljebb annyit, amit még első nap elfogyasztasz. A nagy melegben még az egyébként tartós élelmiszerek is könnyen megromlanak, nem is beszélve arról, hogy hangyák és más rovarok is előszeretettel látogatják meg azokat a sátrakat, melyekben élelmet tárolnak. A táborban mindenki számára megfelelő mennyiségű élelmet biztosítunk, amennyiben ezt mégis szeretnéd kipótolni egy kis édességgel, sós rágcsálnivalóval vagy üdítővel, akkor a büfé hozzáférhető áron lehetőséget biztosít erre. A fent említett egészségügyi kockázatok miatt nem engedélyezzük semmilyen élelem sátorban való tárolását!

Egészségvédelem: Célunk, hogy gondoskodni tudjunk minden táborlakó biztonságos táboroztatásáról. Éppen ezért a tábor területén, állandó jelleggel egészségügyi nővér vagy orvos tartózkodik.
Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy betegségben szenvedsz, akkor ezt mindenképpen már a bejelentkezésnél jelezd felénk, hogy egyeztetni tudjunk a részletekről. Ha rendszeresen orvosságot szedsz, akkor ezt a jelentkezési lapon kívül, érkezéskor jelezd a csoportvezetődnek is, hogy ő gondoskodni tudjon annak biztonságos tárolásáról.

Fertőző betegségben szenvedő jelentkezőket nem áll módunkba fogadni!

Tisztálkodás: zuhanyzási lehetőség, az iskola zuhanyzóiban.

Hozni kell:
– sátrat és felszerelést (amin fekszel, amivel takaródzol…). A sátor megválasztásakor figyelj arra, hogy vízálló legyen. Általában az olcsóbb, egyrétegű sátrak átengedik a nedvességet. Ha most készülsz sátrat vásárolni, akkor sem kell feltétlenül egy vagyont költened erre. Rendszerint a kétrétegű, olcsó iglusátrak is ellenállnak a kisebb esőknek! Ha régebbi, használt sátrat hozol, akkor javasoljuk, hogy még otthon ellenőrizd le, hogy felállítható-e, megvan-e minden alkatrésze és zárhatók-e a nyílászárói (bejárat, szellőztető nyílások, ablakok…). Érdemes azt is leellenőrizni, hogy a lakótársaiddal és a csomagokkal együtt elfértek-e a sátorban, szem előtt tartva azt a tényt, hogy a sátrat szinte csak éjjeli alvásra fogjátok használni.
Szükség esetén a sátor felállításához segítséget tudunk mi is biztosítani a helyszínen.
A sátortársak megválasztását még a tábor megkezdése előtt a sátor tulajdonosa határozhatja meg (szülői beleegyezéssel). A tábor szervezői ebbe nem szólnak bele.

A fentieken kívül mindenképpen hozz magaddal:
– hiteles egészségügyi biztosítást,
– tisztálkodási és higiéniai eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, törölköző…).

Igyekszünk a tábort a lehető legbiztonságosabban és legmegfelelőbben kiépíteni. Így a táborlakóknak lehetőségük van magukkal hozni kedvenc eszközeiket, tárgyaikat, játékaikat pl. mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép, gitár, labda… Lehetőséget biztosítunk az akkumulátorral működő technikai eszközök biztonságos (mindenkitől elzárt), teremben való feltöltésére, a párára, nedvességre érzékeny eszközök teremben való tárolására. Megpróbálunk továbbá megoldásokat találni az esetlegesen felmerülő problémákra. Azonban segíteni csak akkor tudunk, ha már érkezéskor jelzed a csoportvezetődnek, hogy mit hoztál. Minden eszközt, kelléket, játékot csak és kizárólag saját felelősségre lehet elhozni! A tábor szervezői legjobb szándékuk ellenére sem tudják garantálni az eszközök sértetlenségét. Az esetleges meghibásodásokért, vagy más problémáért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Javasolt ruházat: az időjárás viszontagságaira felkészülve, egész hétre elegendő hideg és meleg ruházatra egyaránt szükség lehet! Javasoljuk, hogy több lábbelit is hozz magaddal, lehetőleg csak olyat, amit már többször viseltél és biztosan nem dörzsöli a lábad. Legyen köztük nyitott (papucs, szandál) és zárt (sportcipő, nyári bakancs) is. Mindenképpen szükséges minden napra tiszta fehérnemű és rövid ujjú póló is. Jó idő esetén vizes játékokat is szervezünk, így jó, ha a csomagban van fürdőruha is. Táboronként egy ünnepi mulatságot szervezünk (pl. diszkó, bál, buli…), ha szeretsz az ilyen alkalmakra szebben felöltözni, akkor ne felejtsd otthon a kedvenc ruhádat sem. Ha viszont nem vagy az a kiöltözős típus, akkor megfelel akármelyik hétköznapi öltözeted erre a programra. Nem Te leszel az egyetlen, aki nem öltözik ki!
Mennyibe kerül?: Bővebb információ itt.

Ha érzékeny a bőröd, akkor gondoskodj naptejről és fejfedőről!

Jelentkezés: elsősorban az online jelentkezési űrlapon. Az online jelentkezés csak akkor érvényes, ha azt egy válasz e-mailben visszaigazoljuk. Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz az online űrlapon keresztül jelentkezni, akkor június 1-től, egészen az általad választott tábor előtti utolsó két napig a +381 62 1912 524-es mobilszámon is jelentkezhetsz. A telefonos jelentkezés esetén nincs szükség visszaigazolásra! SMS útján nem fogadunk jelentkezést és nem válaszolunk üzenetekre!

Szabadidőprogramokitt olvasható.

Házirenditt olvasható. A jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el!

A tábori élet keretében a résztvevőket 12-20 fős csoportokra osztjuk. Elősegítve az ismerkedést, a koedukált csoportokat igyekszünk vegyes korosztályból összeállítani, törekedve arra, hogy az esetlegesen meglévő kapcsolatokon kívül újabb, akár életre szóló barátságok alakulhassanak ki. A sátortársak többnyire egy csoportba kerülnek.
A csoportok a táborban közösen vesznek részt a nagy programokban, valamint közösen étkeznek.
Minden csoportot egy szakképzett fiatal (felnőtt) animátor vezet. Az ő feladata, hogy minden tekintetben törődjön a csoportjába tartozó résztvevőkkel, vagyis hogy: megismertesse velük a tábor helyszínét, megoldja a csoport és az egyén problémáit, csoportfoglalkozásokat és játékokat szervezzen, összetartsa a csoportot, felügyeljen arra, hogy a résztvevők a higiéniai és biztonsági követelményeknek megfelelően táborozzanak.

Kapcsolattartás a táborlakókkal:
Az idei évben a járványhelyzet miatt, csak indololt esetben lehet a gyerekeket látogatni. Javasoljuk, hogy az elsődleges kapcsolattartásra a telefont használják. Hívható a résztvevő csoportvezetője is (első nap érdemes elkérni a telefonszámát).
A helyszínen minden hazai mobilszolgáltatónak van térereje, de tábori mobiltelefonon is elérhetőek a résztvevők (amikor nincs képzés, illetve szervezett szabadidőprogram). A külföldről érkező táborlakók számára az esti órákban internethozzáférést biztosítunk, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a hozzátartozóikkal.

Jelentkezz most, mielőtt megtelne a kedvenc táborod! Kattints arra a táborra, amelyikben részt fogsz venni és töltsd ki a jelentkezési lapot! → JátékMIT-táborKamasztábo.
Kérdésed van? Valamit nem értesz? Írj emailt most!

 

Mennyibe kerül?

Ha június 13-ig (éjfélig) jelentkezel INTERNETEN (vagyis ezen a honlapon keresztül) és 1000 dinárt előre befizetsz, akkor számodra a táborozás teljes költsége 100 Eurónak megfelelő dinárösszeg lesz. (Kivéve az Íjász tábor és a Legorobot tábor). Ebben az összegben már az 1000 dinár is benne van vagyis a táborban már csak a különbséget kell fizetned (100 Euró – 1000 din).

A Legorobot tábor 8 Euróval drágább, mint a többi táborunk (100+8 = 108). Minden további feltétel megegyezik a többi táborral!

Az íjásztábor 18 Euróval drágább, mint a többi táborunk (100+18 = 118). Minden további feltétel megegyezik a többi táborral!

Ha a június 14-én vagy később jelentkezel, akkor 6 euróval többet kell fizetned, vagyis számodra 106 Euróba fog kerülni a tábor (az íjász tábor 118+6 = 124 euró, a Legorobot tábor 108+6 = 114 euró)!

Összefoglaló táblázat:

Június 14.-e előtt, honlapon jelentkezve Június 14-e után, vagy telefonon jelentkezve
Minden tábor
(az íjász és a legorobot kivételével)
100 Euró 106 Euró
Legorobot tábor 108 Euró 114 Euró
Íjász tábor 118 Euró 124 Euró

 

Az 1000 dinárt a jelentkezést követő két héten belül kell befizetned. A fennmaradó összeget pedig a tábor kezdetekor, a helyszínen kell törlesztened, az aktuális euró/dinár árfolyam alapján, dinárban.

Telefonos jelentkezés:

Ha úgy döntesz, hogy nem a honlapon keresztül jelentkezel és lemondasz az 6 Eurós kedvezményről, akkor június 1-től kezdve hívhatod a +381 62 1912 524 mobil számot és jelentkezhetsz a táborba.

A szám hétfőtől-péntekig, minden nap 9-15 óráig hívhatóak (június 1-től), de előfordulhat, hogy valamiért mégsem tudjuk fogadni a hívásod! Ebben az esetben igyekszünk a legrövidebb időn belül visszahívni Téged. SMS-re nem áll módunkba válaszolni!
A befizetés részleteiről a jelentkezést követően e-mailen értesíteni fogunk! A befizetőlap kitöltéséhez minden adatot el fogunk küldeni emailen.

Egy résztvevő teljes költsége megközelítőleg a részvételi díj duplájának megfelelő összeg lenne, de támogatóinknak köszönhetően ettől lényegesen kedvezőbb árat tudunk kínálni. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget!

Megközelíthetőség

A tábor helyszíne a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola

Cím: 24340 Bácskossuthfalva, Tancsics Mihály 2.

Házirend

A táborok szervezése során törekszünk arra, hogy a résztvevők minden elvárása teljesülhessen. Igyekszünk tartalmas és hasznos szabadidőprogramokat szervezni, minőségi képzéseket nyújtani, tápláló és finom ételeket biztosítani és megfelelő elhelyezkedési körülményeket teremteni a gondtalan és vidám táborozáshoz. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a résztvevők minél szabadabban táborozhassanak nálunk. Azonban a biztonságos táborozás megköveteli, hogy a résztvevők betartsák a következő, alapvető szabályokat.

A házirend a tábor ideje alatt minden résztvevőre vonatkozik, és érvényes a tábor szervezői által szervezett, táboron kívül megrendezett programok, külső helyszínein is (pl. faluismereti játék, fakultatív nap, külső képzési helyszínek…).

H Á Z I R E N D

 1. A tábort csak a táborvezető engedélyével lehet elhagyni!
 2. A táborlakóknak TILOS a dohányzás, nem fogyaszthatnak alkoholos italt és kábítószert!
 3. TILOS a verekedés és bármilyen más módon, egymás testi épségének veszélyeztetése!
 4. Szigorúan TILOS más személyes tárgyainak eltulajdonítása!
 5. Az esetlegesen okozott károkat meg kell téríteni!
 6. Tilos másokról videó, kép vagy hangfelvételt készíteni a beleegyezése nélkül!
 7. Be kell tartani a táborszervezők szóbeli utasításait!
 8. A házirend megsértéséért a tábor vezetője akár haza is küldheti a résztvevőt.
 9. A hazaküldött résztvevőknek nem jár semmilyen nemű költség-visszatérítés.

A járványhelyzet miatt meghozott intézkedések

Az idei évben még az eddigiektől is nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonságos táboroztatásra. Idén két egészségügyi nővér és egy orvos teljesít szolgálatot a táborban és minden szervező részt vesz egy előzetes képzésen. De a Te együttműködésedre is szükség van!

Kérlek figyelmesen olvassátok el az alábbiakat és segítsetek a betartásában:

 1. Csak egészségesen gyere el a táborba, ha nálad, vagy azok körében, akikkel találkozol a tábor előtti két hétben, betegségre utaló tüneteket észlesz, akkor előtte menj el orvoshoz és az ő utasításai alapján járj el. Ha ez nem megoldható egy nap alatt, akkor jelezd telefonon vagy emailen, hogy mikor érkezel.
 2. A tábor több pontján kézfertőtlenítőket helyezünk ki. Kérlek használjátok!
 3. Amennyiben lehetséges csökkentsétek a kísérők számát (szülők, hozzátartozók és barátok) – akik első nap hoznak és utolsó nap eljönnek érted.
 4. Az első nap a kísérők csak a sátorállítás és regisztráció idejére tartózkodhatnak a tábor területén.
 5. Ez idő alatt a kísérőknek csak a nyílt területen lehet tartózkodni (kivételt képez az illemhely).
 6. Tábor közben csak indokolt esetben lehet a résztvevőket látogatni.
 7. Ha tábor közben valamelyik résztvevő megbetegszik, lázas lesz, akkor neki haza kell mennie.

Köszönjük, hogy Te is segíted a munkánkat!

Szervezett szabadidőprogramok

Minden táborunkban szakképzett animátorok és játékmesterek gondoskodnak a korosztálynak megfelelő, gazdag és tartalmas szabadidőprogramokról . Egy egész stáb foglalkozik azzal, hogy a programok izgalmasak és érdekesek legyenek.

Az alábbiakban ízelítőként csak néhányat említünk azok közül, melyek a táborainkat jellemzik. Természetesen minden táborunk programja eltérő, így az itt felsorolt programok is csak példaként értendőek. Ha nem is pont ezek, de hasonlóak biztos lesznek a táborban.

Tábori nagy programok (nagy játékok) – Az egész tábort egyszerre megmozgató ügyességi, szellemi és szerencsén alapuló komplex játékok/vetélkedők:

 • faluismereti játék/portya
 • fakultatív nap (íjászat, sport programok, célba lövés, kézműves, tánc, játékok…)
 • zsetonszerző játékok (Kaszinó, Tőzsde…)
 • nyomozós játékok
 • szellemi vetélkedők (forgó színpad, rabszolga vásár…)
 • esti mulatság (diszkó, bál, fesztivál, buli…)
 • vízi dili (csak jó idő esetén)
 • színpadi show műsorok

Tábori kis programok – napi rendszerességgel megszervezett, szabadon választható foglalkozások/programok:

 • csoportfoglalkozások
 • tánctanítás
 • kézműves foglalkozások
 • tábori rádió (karaoke, show műsorok, résztvevők fellépése, nyeremény játékok)
 • a tábor területén található kosárlabda, foci és röplabda pálya

Háttér programok – egy vagy több napon át tartó programok:

 • szellem játék
 • nap vicce (a táborlakók vicceit díjazzuk)
 • napi két kérdés (logikai játék)
 • tábori postaszolgálat

További szórakozási lehetőségek:

 • kukucs – egy képernyőn keresztül bármikor megtekinthetőek az addig készült digitális fényképek

Jelentkezz most, mielőtt megtelne a kedvenc táborod! Kattints arra a táborra, amelyikben részt fogsz venni és töltsd ki a jelentkezési lapot! → Játék, MIT-tábor, Kamasztábor .
Kérdésed van? Valamit nem értesz? Írj emailt most!